THE CRAFT: MLADÉ ČARODĚJKY se snaží navázat na kultovní teenagerovský horor

Noví podivíni ve městě

Nechtěli nikomu ublížit, ale zašly příliš daleko. Nová generace, nové problémy, ale pořád ta samá magie. Blumhouse představuje nový pohled na teenagerovskou klasiku Čarodějky z roku 1996. Volné pokračování s názvem THE CRAFT: MLADÉ ČARODĚJKY (THE CRAFT: LEGACY) dorazí do českých kin včas na Halloween.

Původní snímek má poměrně rozsáhlou komunitu uctívačů a obecně platí za jeden z kánonů moderního teenagerovského filmu. Druhý díl vznikl v produkci hororového hitmakera Jasona Bluma a natočila ho režisérka Zoe Lister-Jones podle vlastního scénáře.  V hlavních rolích dospívající čarodějnické čtveřice se představí Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Lovie Simone a Zoey Luna. Dospělé osazenstvo zastoupí Michelle Monaghan a David Duchovny.

První upoutávka odhaluje hned několik spojitostí s předešlým filmem. Vedle společných motivů i zasazení děje na střední školu uslyšíme důvěrně známé zaříkávání a dočkáme se dokonce přímé návaznosti na jednu z hlavních postav. Přiznám se, že nepatřím zrovna mezi zastánce Čarodějek a nejsem proto s to posoudit, nakolik (nebo jestli vůbec) dokáže nový film imponovat fanouškům originálu. Na mě ale působí strašně genericky. Celý trailer budí dojem další tuctové produkce mládežnické televizní stanice The CW a rozhodně nevypadá jako pokračování kultovního hitu, který příští rok oslaví pětadvacáté jubileum. A po třpytivých upírech nám ke všemu podsouvá třpytící se čarodějnice.

The Craft: Mladé čarodějky v Americe poputují rovnou na VOD služby, nicméně v Česku je budeme mít možnost vidět na velkém plátně. Jejich kinopremiéra je naplánována na 29. října. Trailer a první plakát najdete dole.