Stephen King v březnu vydá další knihu


Ten King snad nikdy nespí. Je tomu sotva pár měsíců, co vydal svou poslední knihu o čtyřech novelách If It Bleeds, a už chystá další román. Jak oznámil na svém Twitteru, jeho příští kniha se bude jmenovat LATER a vyjde začátkem března příštího roku.

Nová Kingovka bude kriminálka z drsné školy, v jejímž středu stojí chlapec Jamie Conklin, co má dar vidět za hranice našeho světa. Jeho schopností se rozhodne využít newyorkská policistka pronásledující vraha, který ve svém řádění hodlá pokračovat i ze záhrobí. Jamie ale brzo zjistí, že cena za používání svého daru je mnohem vyšší, než si vůbec dokázal představit.

Kniha vyjde u nakladatelství Hard Case Crime, které se specializuje jak na klasicky hardboiled fiction, tak moderní kriminálky psané v duchu pokleslých paperbackových detektivek. King už u nich publikoval dvě novely, a to Colorado Kid a Lunapark.

Later je nádherným příběhem o dospívání a vymítání vlastních démonů – ať už jde o ty figurativní nebo skutečné. Kniha je děsivá, citlivá, srdceryvná i upřímná a jsme nadšení z toho, že ji můžeme představit našim čtenářům,“ prozradil o knize zakladatel Hard Case Crime, Charles Ardai. Podle oficiální synopse se navíc můžeme těšit na ozvěny Kingova kolosu To.

Later vyjde 2. března 2021 s parádní retro obálkou od ilustrátora a malíře Paula Manna. Datum českého vydání zatím není známo. Už 30. října bychom se ale měli dočkat českého překladu románu Ústav (The Institute) a ve stejný den by měla vyjít povídková sbírka autorových příběhů z konce osmdesátých a začátku devadesátých let, Pátá čtvrtina. O Stephena Kinga tak nebude nouze ani u nás.