BOOGEYMAN podle Kingovy povídky odhaluje hlavní obsazení

Kingovo literární impérium představuje pro filmaře zlaté dno. Na jaře se začne natáčet horor podle jednoho z jeho nejpopulárnějších kratších děl

Kostlivec, někdy překládaný jako Bubák, je jednou z nejuznávanějších povídek mistra strachu Stephena Kinga, která nejprve v roce 1973 vyšla časopisecky v pánském magazínu Cavalier a o pět let později ji autor zařadil do souboru Noční směna.

Sophie Thatcher si zahraje po boku Chrise Messiny v adaptovaném příběhu o mysteriózních skonech malých dětí Lestera Billingse, přisuzovaných syndromu náhlého úmrtí ve spánku. Protagonista objasňuje psychiatrovi děsivé události posledních let, za nimiž podle něj stojí Boogeyman, jehož jméno oběti údajně křičely těsně před tím, než je otec ponechal samotné v jejich pokoji.

Ve filmu se děj poněkud pozmění. Pozornost obrátí na náctiletou dívku, která se stále vyrovnává s tragickou smrtí své matky. V domě, kde žije s otcem a bratrem, ale cítí vzrůstající zlo, na které se ostatní snaží upozornit předtím, než by mohlo být pozdě.

Produkci převzala streamovací platforma Hulu, která na svět přivedla mimo jiné úspěšný dystopický seriál Příběh služebnice, a režie se ujal Rob Savage, autor oslavovaného desktopového hororu Host. Natáčet by se mělo začít už nyní v únoru. Podrobnosti k chystanému snímku si můžete přečíst v našem dřívějším článku.