Na co koukat o víkendu

Novinky na českém streamu

Netflix v poslední době žánrovými tituly rozhodně nešetří. Žádnou výjimkou nebylo ani uplynulých sedm dní, během nichž streamovací gigant přidal hned čtyři zajímavé kousky. Ty potěší zejména komiksové nadšence a příznivce Wanova Conjuringverse. Vedle toho jsme se dočkali české premiéry rebootu teenagerovské klasiky Čarodějky, který nakonec místo kin doputoval rovnou na VOD.


ANNABELLE 3 (2019)

Démony posedlá panenka se vrací a tentokrát se rozhodla, že si bude hrát rovnou doma u Warrenů. Třetí část populární hororové série je režijním debutem Garyho Daubermana, scénáristy dvojky Annabelle, Sestry a obou kapitol Kingovky To. Jeho film sice nedosahuje kvalit předešlého dílu, nicméně pořád jde o více než důstojné pokračování se staromilským přístupem, které potěší zejména přítomností obou hlavních tahounů celého Conjuringverse. V pořadí už sedmý snímek ze světa V zajetí démonů je dostupný na Netflixu a zároveň ho najdete v online nabídce HBO GO.


SYN TEMNOTY (2019)

Co kdyby na Zem místo Supermana přistálo něco jiného? Ne každé nadané dítě z jiného světa se stane spasitelem. Brandon se vždycky lišil. Nejenom od svých vrstevníků, ale i všech známých superhrdinů. Místo záchrany našeho světa se ho rozhodl zničit. Syn temnoty je dekonstrukcí supermanovského mýtu z produkce Jamese Gunna, která se podvratně pouští do obecně známého příběhu a představuje komiksový origin jako krvavý horor. Zábavná premisa ale není to jediné, co tenhle formálně vypiplaný snímek nabízí. Vedle fajn atmosféry a několika zajímavých nápadů se dostane i na překvapivě nevybíravé mordy. Film najdete online na Netflixu.


SMRTELNÉ STROJE (2018)

Světu docházejí zdroje, města se proměnila v pohyblivé predátorské stroje a jedna dívka se touží pomstít muži, který ji připravil o matku. Post-apokalyptické fantasy z fascinujícího světa, v němž města požírají města, bylo vysněným projektem Petera Jacksona. Kvůli náročnému natáčení Hobita nakonec režii přenechal debutujícímu Christianovi Riversovi a sám se ujal produkce. Smrtelné stroje vycházejí z knižní young adult série Kroniky hladových měst a jsou plné dechberoucích vizuálních atrakcí i velkolepých futuristických honiček, které si doma můžete užít i s omladinou. Film je nově dostupný na Netflixu.


LEDOVÁ ARCHA: 2. ŘADA (2021)

Planeta zamrzla a poslední zbytky civilizace cestují v obří vlakové soupravě rozdělené podle funkcí a společenského postavení. Zatímco krouží po zeměkouli, tisíce lidí se snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. Seriál Ledová archa je adaptací oslavovaného francouzského komiksu a vnikl v produkci oscarového režiséra Bong Joon-hoa, který už před osmi lety v barrandovských studiích natočil stejnojmennou filmovou verzi. Výpravná série s Jennifer Connelly v hlavní roli byla po deseti epizodách obnovena pro druhou sezónu, která tento týden odstartovala na Netflixu.


THE CRAFT: MLADÉ ČARODĚJKY (2020)

Nechtěli nikomu ublížit, ale ve svých experimentech s magií zašly příliš daleko. Studio Blumhouse se pokusilo navázat na kultovní mládežnický horor Čarodějky a představit jeden z kánonů moderního teenagerovského filmu nové generaci diváků. Jen místo magické posedlosti a tajemné atmosféry k tomu využívá soudobé trendy vyšlapané teen produkcí americké televizní stanice The CW. A stejně jako v zámoří, i u nás The Craft: Mladé čarodějky putovaly kvůli zavřeným kinům rovnou do online distribuce. Nově si je můžete pustit na Google Play. Originál najdete na Netflixu.