Sam Raimi připravil hororovou antologii pro novou streamovací službu Quibi


Každá země má svou hrůzostrašnou legendu. Producent Sam Raimi se proto rozhodl projet padesát států Ameriky a vybrat ty nejstrašidelnější z nich pro novou antologii 50 STATES OF FRIGT.

Celý projekt vznikl ve spolupráci s novou streamovací platformou Quibi, která je určená výhradně pro mobilní telefony. Její jméno vzniklo spojením slov quick bites a jak název napovídá, služba nebude nabízet celovečerní filmy, ale seriály různých žánrů o maximální délce 7-10 minut na epizodu. Její unikátností je technologie, co umožňuje sledování veškerého obsahu v horizontálním i vertikálním pojetí. Takže nezáleží na tom, jak telefon držíte. Vše podstatné bude na displeji a o nic důležitého nepřijdete ani ve variantě na výšku. Za Quibi, které startuje právě dnes, stojí někdejší šéf Disney a spoluzakladatel DreamWorks Animation Jeffrey Katzenberg a podílí se na něm celá řada významných tvůrců jako Steven Spielberg nebo Guillermo del Toro. Bohužel je služba zatím dostupná pouze ve Spojených státech a Kanadě.

První série 50 States of Fright nabídne děsivé příběhy natočené podle městských legend ze států Colorado, Florida, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Oregon a Washington. Jednu z epizod dokonce natočil sám Raimi a scénář k ní napsal společně se svým bratrem Ivanem Raimim (scénárista Armády temnot, Stáhni mě do pekla a Ash vs. Evil Dead). V jednotlivých povídkách uvidíme Christinu Ricci, Rachel Brosnahan, Travise Fimmela, Ming-Na Wen, Taissu Farmigu, Elizabeth Reaser, Roryho Culkina nebo Williama B. Davise. Seriál startuje na Quibi už 13. dubna a každý následující den by měla vyjít jedna kapitola. Doufejme, že služba bude brzy dostupná i u nás. Zatím koukněte na mrazivý trailer.