YOU’RE DEAD HELENE: Rozchodová duchařina v produkci tvůrce Lesního ducha dostane celovečerní formát

Sam Raimi bude jedním z producentů hororu Michiela Blancharta o přítelkyni ze záhrobí, který zabodoval už jako krátkometrážní snímek

Belgický filmař Michiel Blanchart rozehraje svůj pětadvacetiminutový nadpřirozený horor prolnutý s rom-com You’re Dead Hélène, s nímž uspěl na vícero přehlídkách po světě. Cenu si odnesl kupříkladu z Rhode Island International Film Festival, kde se získaná soška považuje za předzvěst možného Oscara.

Děj kraťase se točí okolo mladíka jménem Maxime, kterého v bytě straší zemřelá přítelkyně, o níž přišel teprve nedávno. Těžko snesitelnou situaci se rozhodne vyřešit tím, že se s nebožkou Hélène definitivně rozejde. Narazí však na její tvrdý odpor.

Americké celovečerní přepracování se opře o hvězdnou produkci. Zajistí ji Sam Raimi, režisér a scenárista původního osmdesátkového Evil Dead (Lesní duch), společně s Robem Tapertem, jenž se s Raimim podílel nejenom na jeho remaku z roku 2013, ale i na dalších novodobých počinech jako The Grudge (Nenávist), Don’t Breathe (Smrt ve tmě) nebo třeba na 30 Days of Night (30 dní dlouhá noc). Blanchart přizval také své kolegy z domoviny, Michaëla Goldberga a Borise Van Gilse, kteří mimo jiné produkovali drama Svatba o pákistánských domluvených sňatcích.

You’re Dead Hélène je dojemný a zároveň děsivý film. Michiel je jeden z mála současných režisérů, kteří dokáží vybalancovat humor s hrůzou, a to novým, strhujícím způsobem,“ uvedl Raimi na jeho konto serveru Deadline. Pro Blancharta je jejich vzájemná spolupráce zřejmě splněným snem, sám se totiž podle webu Cineuropa už od teenagerských let prohlašuje za Raimiho skalního fanouška.

S duchařskou romancí nicméně u žánru neskončí. V první půlce příštího roku ho čeká natáčení feature debutu La Nuit se traine, do tmy zahaleného thrilleru odehrávajícího se v Bruselu.