Noční běsy ožívají v mrazivém sci-fi hororu COME TRUE

Občas se vyplní sny, o které nikdo nestojí

Ty největší hrůzy se ukrývají mezi bděním a sněním, kdy mozek nedokáže odlišit realitu od snů. Právě o stav spánkové paralýzy se opírá nový sci-fi horor COME TRUE od režiséra rodinné duchařiny Our House. Trailer děsivými výjevy rozhodně nešetří a slibuje stylizovanou noční můru s hutnou atmosférou.

Středoškolačka Sarah padla na úplné dno. Nejenom, že utekla z domova a nemá se na koho spolehnout, ke všemu má problémy se spaním. Vyčerpaná zrůdnými sny, rozhodne se nastoupit do univerzitního programu zkoumající spánek, který je příslibem pomoci i rychlého výdělku. S postupujícími testy se ale její sny jenom zhoršují a Sarah si brzo uvědomí, že v temnotě nevědomky probudila něco hrůzného.

Come True natočil Anthony Scott Burns, který sám v mládí trpěl spánkovou paralýzou. Epizoda, během níž se postižený nemůže hýbat a často trpí živými představami, ho vždycky fascinovala. Většina lidí trpící touto poruchou totiž tvrdí to samé. Že viděli temné stíny s očima, které je bedlivě sledovaly. Tyto děsivé skutečnosti spolu s vlastními zážitky pak zužitkoval při psaní scénáře. Snímek produkčně zaštítil Vincenzo Natali (Kostka) a hudbu k němu složilo kanadské synth-pop duo Electric Youth, které se podílelo například na soundtracku k Drive. V hlavních se objeví Julia Sarah Stone (Zločin), Landon Liboiron (Hemlock Grove) a Christopher Heatherington.

Tenhle mrazivý ponor do nejtemnějších nočních běsů si na festivalových kruzích vydobyl pověst zneklidňující retro-futuristické senzace. Do širší distribuce zamíří už 12. března, kdy vyjde ve vybraných kinech a na VOD.