O Karlových Varech a Candymanovi. Poslechněte si nový díl podcastu Planet Dark!

Další epizoda podcastu Planet Dark je venku! Tentokrát si povídáme o půlnočních filmech na karlovarském festivalu a s blížící se premiérou nového pokračování rozebíráme kultovní klasiku Candyman

Právě vychází nový díl redakčního podcastu PLANET DARK. U příležitosti zahájení 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se tentokrát bavíme o naší nejoblíbenější sekci Půlnoční filmy. Ta jako obvykle uvádí výběr nejnovějších snímků, které na temné žánry nahlížejí z čerstvých a dost často humorných perspektiv. Ve druhé části podcastu rozebíráme netrpělivě očekávaný návrat kultovního hororu z 90. let, jehož název se vyslovuje pětkrát za sebou a výhradně před zrcadlem. Nový Candyman totiž vstupuje do kin už příští týden a slibuje jeden z nejambicióznějších titulů tohoto roku.

K mikrofonu s námi usedl dramaturg karlovarského festivalu Martin Horyna, který blíže představuje snímky z letošní půlnoční sekce, a přibližuje atmosféru, jaká ve Varech nastává po setmění. Jednotlivým titulům se v následujících dnech budeme podrobněji věnovat i na našem webu. Své dojmy z nočních projekcí pro nás totiž přímo z centra dění připravuje publicista, spisovatel, scénárista a držitel Českého lva za normalizační thriller Pouta, Ondřej Štindl.

Naším druhým hostem ve studiu je přední český odborník na městské mýty, docent Petr Janeček. Ten rozebírá etnologický význam filmového hororu Candyman z roku 1992 a přibližuje, na jakých mýtech a legendách je snímek postaven. Zároveň si povídáme o konkrétních motivech filmu a probíráme způsob, jakým jsou reflektovány v aktuálním pokračování z tvůrčí dílny Jordana Peelea, a co od nové verze ikonického přízraku vůbec můžeme čekat.

Nenechte si ujít svoji pravidelnou dávku temnoty do uší. Přihlaste se k odběru, poslouchejte nás a dejte vědět, jak se vám náš audio seriál líbí. Planet Dark Podcast najdete přes náš rozcestník, na Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, Stitcheru, Deezeru nebo ve všech vašich oblíbených aplikacích na podcasty.