Daft Punk složí hudbu k novému filmu Daria Argenta


Hudba hrála ve filmech Daria Argenta odjakživa důležitou roli. Ať už šlo o směsici neobvyklých zvuků nebo progresivní elektroniku, propracovaná hudební složka společně s přízračným nadužíváním barev a excesivní kamerou vždycky tvořila nedílnou součást jeho osobitého režijního stylu. Na svých filmech spolupracoval s velikány jako je Ennio Morricone, progresivní formace Goblin nebo britský klávesista Keith Emerson. Nejinak tomu bude i v případě Argentova připravovaného snímku OCCHIALI NERI (Black Glasses). Hudbu k němu složí francouzské elektronické duo Daft Punk.

„[Daft Punk] jsou mými obdivovateli a znají všechny moje filmy, “ uvedl Argento v rozhovoru pro italský magazín Repubblica. „Když se od svých francouzských přátel dozvěděli, že točím nový film, okamžitě mi zavolali.“ V nejbližší době by mu měli poslat první track a jakmile bude cestování zase možné, plánují ho navštívit v Římě. Argento také prozradil, že oba skladatelé považují scénář k filmu za jeden z jeho „nejzajímavějších.“ Daft Punk od roku 2013 nevydali žádné nové album a jejich posledním filmovým soundtrackem je TRON: Legacy, který vyšel před 10 lety.

Projekt Occhiali Neri je kýženým návratem italského mistra hrůzy nejen k žánru giallo, ale filmu obecně. Hlavní role se opět ujme režisérova dcera Asia Argento, která si zahrála i v jeho posledním snímku z roku 2012 Dracula 3D. Natáčení mělo původně začít v květnu, vzhledem k aktuální koroanvirové situaci se ale muselo odložit až na září.