Ridley Scott chystá postapokalyptický sci-fi seriál RAISED BY WOLVES

Když tři malá prasátka vychovává velký zlý vlk

Androidi vychovávají lidské děti v epickém traileru postapokalyptického sci-fi seriálu RAISED BY WOLVES, který pro HBO Max připravil Ridley Scott společně se scénáristou mrazivé pecky Zmizení, Aaronem Guzikowskim.

Desetidílná seriálová novinka se soustředí na dvojici androidů, kteří na odlehlé nedotčené planetě dohlíží na vývoj lidských dětí poté, co byla Země zničena Velkou válkou. Rozrůstající se kolonie lidí mezitím čelí zániku kvůli rozdílné náboženské ideologii a androidi si tak začínají uvědomovat, že ovládat lidskou víru je komplikovaný a hlavně zrádný úkol.

Samotný námět nedá nevzpomenout na některé z myšlenek prequelové série Vetřelce. Tentokrát ale Scott není vázaný na žádnou xenomorfní mytologii a tak by mu to u diváků mohlo projít. První upoutávka je překvapivě funkční eklektickou směsí, která láká na osobitou atmosféru, nekompromisní krvavé výjevy a Travise Fimmela (Ragnar ze seriálu Vikingové). Scott vedle produkce natočil první dvě epizody, režisérské otěže následně převzal jeho syn Luke Scott (Morgan). Autorem scénáře je Guzikowski.

Raised By Wolves premiéruje na HBO už 3. září.