NENE: Epický trailer Peeleovy novinky slibuje velkolepou mimozemskou invazi

Oscarový filmař redefinoval moderní horor. Teď hodlá představit vlastní vizi letního blockbusteru s hororovou epikou

Co je špatný zázrak? Existuje pro to nějaký výraz? Netrpělivě očekávaná novinka jedno z nejvýraznějších hlasů současného žánrového filmu konečně dostává nějaké jasnější obrysy. Po nic neříkajícím teaseru z minulého týdne se studio Universal vytasilo hned s dvojicí atmosférických upoutávek, které lákají na další osobitou žánrovku, jakou umí opravdu jenom ten Jordan Peele.

Oscarový autor moderní klasiky Uteč a dvojnického hororu My přichází s vlastní vizí letního blockbusteru. Jeho třetí celovečerní snímek nazvaný jednoduše NENE (Nope) slibuje krajně znepokojivou podívanou sledující obyvatele odlehlého kalifornského údolí, kteří se stanou svědky mrazivého odhalení.

Obě ukázky na sebe kladou jeden znepokojivý moment za druhým a v impozantních exteriérech nasnímaných opulentní kamerou vizuálního mága Hoyteho van Hoytemy jasně dokazují, že Peele opravdu chystá epickou mimozemskou invazi, jak už naznačoval prvním plakátem. A jeho nezvaní vesmírní hosté zjevně budou mít co dočinění s (hollywoodskými) koňmi i úzkou venkovskou komunitou sužovanou prokletými zázraky.

Jak už u Peelea bývá zvykem, k filmu si sám napsal scénář a ujal se produkce. V hlavních rolích se představí Daniel Kaluuya (Psychoville, Uteč), Keke Palmer (Scream Queens, seriálový Vřískot) a Steven Yeun (Živí mrtví). Ve vedlejších rolích uvidíme Michaela Wincotta (Vrána), Barbie Ferreiru (Euforie) nebo Brandona Perea (OA).

Nene dorazí do českých i slovenských kin 21. července 2022 prostřednictvím distribuujícího CinemArtu. Dole se můžete podívat na dvojici upoutávek, které sice odhalují charakter Peeleovi novinky, spoilerů se ale rozhodně bát nemusíte. Navzdory všemu přinášejí víc otázek než odpovědí spolu s neodkladným pocitem, že tuhle mimozemskou epiku musíte vidět co nejdříve.