HRANA ZLOMU: První film z dílny Planet Dark Original konečně v kinech

Celovečerní debut režiséra Ruchoth Raoth s démonickým Štěpánem Kozubem startuje v kinech a přináší s sebou cyklus temných žánrů "Planet Dark uvádí“

Dočkali jsme se! HRANA ZLOMU dneska vstupuje do české distribuce a my se těšíme na vaše rekce. Nelineárně vyprávěná filmová skládačka debutujícího režiséra Emila Křižky na plátna přináší nebývale temnou tuzemskou podívanou. A nejenom to. S Hranou zlomu do kin míří cyklus Planet Dark uvádí, který snímek vedle běžných projekcí nabídne i ve speciálním dvojprogramu s dalšími filmy na pomezí thrilleru a hororu.

Hrana zlomu divákům představí mrazivé drama s nečekaně maniakálním Štěpánem Kozubem a znepokojující hrdinkou v podání Pavly Gajdošíkové. Kateřina s Robertem vychovávají malou dcerku v luxusní vile, těžko však lze jejich domácnost nazvat harmonickou. Dospělý Viktor žije s matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejich soužití ale není o nic zdravější. Osudy dvou dysfunkčních rodin se protnou v temné příběhové mozaice, která si Lynchovsky pohrává s divákovou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel.

Filmovou prvotinu z tvůrčí dílny Planet Dark Original bude v kinech možné vidět nejenom samostatně, ale také jako součást tematické double feature projekce. Například pražské kino Aero snímek v rámci Planet Dark uvádí promítne hned 5. listopadu společně s klaustrofobickým francouzským survivalem Meandr. Naopak na festivalu HorrorCon, který proběhne 13. listopadu, návštěvníci Hranu zlomu uvidí v kombinaci s českým thrillerem Vendeta. V Ostravě zase poběží dohromady se splatter komedií Shoky & Morthy: Poslední velká akce nebo Křižkovým krátkometrážním hororem Ruchoth Raoth.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variaci, rozhodně navštivte kino. Hrana zlomu je totiž hlavně o diváckém prožitku. Jak dodává náš redakční kolega Petr Koubek, „u filmu bych chtěl zdůraznit hudbu Jakuba Rataje a sound design Martina Ožvolda. Obojí je v českém, ale i evropském kontextu na té nejvyšší úrovni. Prosím, vyražte do kina, protože jenom tak si obojí opravdu užijete. Nevím, kdy na mě naposled film působil vyloženě takhle fyzicky, až hypnoticky.“ Nezapomeňte se pak s námi podělit o svoje dojmy.