ŽIVÍ MRTVÍ: Bonusové epizody desáté řady mají první fotky i teaser


Televizní fenomén ŽIVÍ MRTVÍ podle stejnojmenné komiksové série Roberta Kirkmana bude definitivně završen v roce 2022. Ukončí ho finální jedenáctá řada, jenž bude mít celkem 24 epizod a vysílat se tak bude po dobu dvou let. Ještě předtím se ale dočkáme šesti bonusových dílů, které výrazně rozšíří epickou desátou sezónu. Extra epizody odstartují už na konci února a stanice AMC vypustila jejich první promo lákající na rozpolcenou komunitu i tajemné nové postavy.

Podle oficiální synopse se nadcházející „půl sezóna“ zaměří na přeživší posledního útoku Šeptačů, co se snaží vzpamatovat z krvavé války. Dlouhé roky bojů si na nich vybírají krutou daň a na povrch se derou dávná traumata, co odhalují jejich nejzranitelnější stránky. Postupně zpochybňují lidstvo, svou kolektivní komunitu a nakonec i vlastní duševní zdraví. Zvládnou znovu najít vnitřní sílu, aby vytrvali ve svém dosavadním životě, zachovali veškerá přátelství a udrželi celou skupinu naživu?

Obsazení desáté řady v těchto extra epizodách rozšíří Robert Patrick (Terminátor 2), který se představí jako Mays, zbrusu nová postava, co nebyla ani v původním komiksu, nebo Okea Eme-Akwari (Cobra Kai), jenž se objevil už v předfinále sezóny jako onen záhadný maskovaný muž. Těšit se můžeme taky na Neganovu ženu Lucille, kterou si zahraje Hilarie Burton Morgan (Extant). Sama je přitom manželkou Jeffreyho Deana Morgana, představitele Negana. Hned v první epizodě s názvem Home Sweet Home se navíc vrátí i Lauren Cohan a její Maggie Rhee.

Bonusové díly Živých mrtvých budou vycházet v týdenních intervalech na obrazovkách AMC. Premiéra prvního z nich je naplánována na neděli 28. února. Dole se můžete podívat na první teaser.