ISLE OF THE DEAD: Televizní rodina Živých mrtvých se rozroste o další spin-off

Šestidílná minisérie zamíří do postapokalyptického New Yorku a svede dohromady nečekanou dvojici

Aktuální jedenáctá sezóna zombie hitu Živí mrtví sice v průběhu letošního roku definitivně završí dlouhý dvanáctiletý run jednoho seriálového fenoménu, televizní značka jako taková tím ale rozhodně neskončí. Jak jsme se dozvěděli už v minulém roce, nemrtvý svět stanice AMC se v následujících letech rozroste o další dva spin-offy na pokračování. Jeden se zaměří na osudy Daryla a Carol a druhý v epizodické antologii představí příběhy ze života starých i nových postav. Ani tím však výčet navazujících sérií nekončí. Popularita celé značky je zkrátka pořád dost vysoká na to, aby ji vedení stanice nechalo být a proto posvětilo vznik dalšího seriálu. Ten se přesune do New Yorku a odhalí, jak to bylo dál s Maggie a Neganem.

Přesně tak, šestidílná minisérie nazvaná ISLE OF THE DEAD svede dohromady někdejší nepřátele a bude sledovat jejich společnou cestu na postapokalyptický ostrov Manhattan. Ten byl už před lety kompletně odříznut od okolní pevniny a díky tomu na něm vznikl zcela unikátní ekosystém. Rozpadající se město je plné mrtvých i přeživších obyvatel, kteří si z něho udělali svůj vlastní svět plný anarchie a nebezpečí, ale taky krásy i teroru.

Projektu se chopil showrunner Eli Jorné, jenž s mrtváky nasbíral bohaté zkušenosti coby producent a scénárista hlavní série. Podle Scotta M. Gimpla, vedoucího obsahu celého vesmíru Živých mrtvých, pak půjde o výrazně odlišný epos odhalující chaotický a špinavý mikrosvět ze smrtí prolezlého univerza. Diváci se samozřejmě můžou těšit na Lauren Cohan a Jeffreyho Deana Morgana, kteří si zopakují svoje seriálové role.

Přesný datum premiéry zatím neznáme, ale stejně jako avizovaný a dosud nepojmenovaný tandem Daryla s Carol by se měl Isle of the Dead objevit na obrazovkách někdy v průběhu roku 2023.