KYSLÍK: Mélanie Laurent lape po dechu v klaustrofobickém thrilleru od Alexandra Aji


Režisér atmosférické brutality Noc s nabroušenou břitvou a intenzivního aligátořího survivalu Kořist se vrací s komorním nervákem KYSLÍK. První upoutávka slibuje řádně klaustrofobickou podívanou s Mélanií Laurent uvězněnou v kryogenní jednotce.

Podle oficiální synopse bude snímek sledovat mladou ženu, která se probudí v kryokomoře a trpí rozsáhlou ztrátou paměti. Nemá nejmenší tušení, kdo je, ani jak se sem dostala. Rychle jí ale dochází kyslík. Aby dokázala přežít, musí si na všechno rozvzpomenout.

Francouzský sci-fi thriller natočil žánrový matador Alexandre Aja podle scénáře Christie LeBlanc, kterou objevil prostřednictvím scénáristického serveru The Black List. Okamžitě ho prý nadchl způsob, jakým zachytila intenzivní boj o život a popsal její text jako to nejlepší ze snímku Pohřben zaživa (2010) říznuté s 28 dny poté (2002). Kromě Laurent se ve filmu objeví ještě Mathieu Amalric, Marc Saez a Malik Zidi. O hudbu se postaral francouzský skladatel Rob, který na sebe upozornil atmosférickým synthwave soundtrackem z remaku kultovky Maniak, a s Ajou spolupracoval už na snímku Rohy a kraťasu Campfire Creepers.

Kyslík vychází 12. května na Netflixu.