KYSLÍK: Klaustrofobický survival se představuje v plnohodnotném traileru

Mélanie Laurent je pohřbená zaživa v kryogenní jednotce

Žádná cesta ven, žádné vzpomínky a posledních 90 minut života. Mélanie Laurent bojuje o život v klaustrofobickém survivalu KYSLÍK. Komorní thriller natočil autor atmosférické řezničiny Noc s nabroušenou břitvou nebo dravého aligátořího snímku Kořist, Alexandre Aja. Nová upoutávka jeho stísněné novinky dává tušit, že nás čeká intenzivní boj o život, který hodlá vytěžit strachu z uzavřených prostor doslova na maximum.

Kyslík bude podle oficiální synopse sledovat mladou ženu jménem Liz, co se probudí v kryogenické komoře s rozsáhlou ztrátou paměti. Nemá nejmenší tušení, kdo je, ani jak se sem dostala. Rychle jí ale dochází kyslík. Aby dokázala přežít, musí si na všechno rozvzpomenout.

Francouzský sci-fi nervák kombinující frustrující snahu o přežití s marným hledáním řešení ve ztracených vzpomínkách vznikl podle scénáře, který Aja objevil prostřednictvím serveru The Black List. Etablovaného žánrového matadora prý okamžitě nadchl způsob, jakým autorka Christie LeBlanc zachytila usilovný boj o život. Sám její scénář popsal jako to nejlepší ze snímku Pohřben zaživa říznuté 28 dny poté.

Kromě Laurent si ve filmu zahráli ještě Mathieu Amalric, Marc Saez, Malik Zidi a Eric Herson-Macarel. O hudbu se postaral talentovaný francouzský hudebník Rob, který na sebe upozornil atmosférickým synthwave soundtrackem k remaku kultovního Maniaka. S Ajou už dříve spolupracoval na hororu Rohy a kraťasu Campfire Creepers.

Premiéra je naplánována na 12. května, kdy Kyslík uvede Netflix.