Alexandre Aja adaptuje kultovní TOMIE od japonského mistra hrůzy Junjiho Itoa


Kultovní manga od japonského mistra kresleného hororu se dočká nové adaptace. Režisér Noci s nabroušenou břitvou, Rohů a Kořisti, Alexandre Aja, chystá seriálovou verzi TOMIE pro mobilní platformu Quibi.

Je jedno, kolikrát ji zavraždí, vždycky se vrátí zpět. Tomie je mladičká femme fatale s dlouhými černými vlasy a znamínkem pod levým okem. Dokáže si podmanit každého muže a dohnat ho až k šílenství. Když jsou objeveny odřezky jejího těla ukryté po celém městě, nikoho by ani nenapadlo, že tento děsivý nález může být pouhým začátkem hrůzyplných událostí. Ať ji totiž zabije kdokoli, svět se nikdy nezbaví nesmrtelného succuba jménem Tomie.

Junji Ito, kterého čeští čtenáři znají především díky mrazivé trilogii Spirála a mořským mutantům z Ryby – Útok z hlubiny, začal svoji temnou sérii Tomie vydávat v roce 1987 a pokračoval v tom následujících třináct let. Vůbec poprvé v ní představil svoji jedinečnou imaginaci a makabrózní kresbu libující si ve zvrhlých detailech i unikátní kontrastu krásy se smrtí. Roku 1989 za ni získal cenu Kazua Umezy a k dnešnímu dni se jeho série dočkala celkem osmi filmových verzí a jedné televizní antologie.

Seriálovou adaptaci pro Quibi natočí Aja podle scénáře Davida Leslieho Johnson-McGoldricka (V zajetí démonů 2, Aquaman). Oba na celý projekt dohlédnou z pozice výkonných producentů. V roli půvabného démona se objeví Adeline Rudolph ze Sabrininých děsivých dobrodružství a seriál vznikne v produkci studií Sony Pictures Television a Universal Content Productions.