THE UNHOLY: Jeffrey Dean Morgan v démonickém hororu z produkce Sama Raimiho

Pozor na to, ke komu se modlíte. Některé prosby můžou vyslyšet i démoni

Když bůh postaví kostel, ďábel si zřídí kapli hned vedle. Jeffrey Dean Morgan vyšetřuje podivné zázraky, které ho dovedou na stopu nesvatých sil. Slibně vyhlížející démonický horor THE UNHOLY z produkce tvůrců Evil Dead dorazí do zámořských kin stylově na Velký pátek.

Film sleduje hluchoněmou dívku Alice, kterou údajně navštívila Panna Marie. Po jejím zjevení se jí vrátil nejenom zrak a sluch, ale je schopna také léčit nemocné. Lidé se za ní hrnou ze všech koutů Ameriky, aby byli svědky jejích zázraků. Po původu její podivuhodných schopností pátrá vyhořelý novinář, který doufá, že mu příběh pomůže znovu nastartovat slibnou kariéru. Brzy se kolem něj začnou dít děsivé události a on nabude přesvědčení, že za těmito jevy nestojí Panna Marie, ale něco daleko zlověstnějšího.

The Unholy je adaptací hororového bestselleru Shrine od britského spisovatele Jamese Herberta. Podle vlastního scénáře ji natočil Evan Spiliotopoulos jako svůj režijní debut. Snímek vznikl v produkci Sama Raimiho a Roba Taperta. Pro Dean Morgana tak po Kletbě z temnot půjde o druhou spolupráci s oběma producenty. V hlavních rolích se dále představí William Sadler (Rytíř démon, VFW), Katie Aselton (Legion), Cary Elwes (Saw), Christine Adams (Terra Nova) a Diogo Morgado (Bible).

Premiéra je naplánována na 2. dubna, kdy bude film uveden v amerických kinech. Dole najdete atmosférický první trailer.