ŽIVÍ MRTVÍ skončí jedenáctou řadou, zombíků se přesto nezbavíme

Posledních třicet epizod a šmitec

Televizní fenomén podle komiksů Roberta Kirkmana končí. ŽIVÍ MRTVÍ se s diváky rozloučí rozšířenou jedenáctou sezónou. Ta bude mít 24 epizod a vysílat se bude po dobu následujících dvou let. Seriál tak bude definitivně završen v roce 2022.

Fanoušci nemrtvého světa si ale rozhodně nemusejí zoufat. Jak jsme se nedávno dozvěděli, desátá řada se rozroste o šestici doprovodných epizod, které se objeví na obrazovkách začátkem příštího roku. Do velkého finále tak pořád ještě zbývá celkem třicet dílů. Ihned po skončení aktuální sezóny navíc odstartuje zbrusu nová série The Walking Dead: World Beyond a jen krátce po ní dorazí šestá řada sidequelu Živí mrtví: Počátek konce. Ani ta nebude s největší pravděpodobností poslední. A ke všemu nás pořád ještě čeká filmová trilogie s navrátilcem Rickem Grimesem, jíž momentálně připravují studia Universal a Skybound.

Tím ale výčet projektů ani zdaleka nekončí. Stanice AMC totiž posvětila další dva spin-offy, co rozšíří tuhle nemrtvou rodinu. Ten první se zaměří na osudy veteránů Daryla Dixona a Carol Peletierové v podání Normana Reeduse a Melissy McBride. Jejich společný seriál si vezme na starost současná showrunnerka Živých mrtvých Angela Kang, pod jejímž vedením značka jenom vzkvétá. Premiéra zatím nepojmenovaného pokračování je naplánována na rok 2023. Druhou ohlášenou sérií bude antologie Tales of the Walking Dead, v níž uvidíme epizodické příběh ze života starých i nových postav. Na její realizaci dohlédne sám Scott M. Gimple, vedoucího obsahu celého světa The Walking Dead.

Původní Živí mrtví sice skončí, o zombíky na obrazovkách ale nouze rozhodně nebude.