Co je nového ve světě THE WALKING DEAD?

Zombíci vylézají z karantény

Digitální verze koronavirového Comic-Conu byla zejména bohatá na novinky ze světa THE WALKING DEAD. Vedle informací o finální epizodě desáté řady Živých mrtvých jsme dostali první trailer na šestou sezónu spin-offu Živí mrtví: Počátek konce a datum premiéry zbrusu nové série The Walking Dead: World Beyond, kterou doprovodila nová upoutávka. Tak si to pojďme všechno pěkně shrnout.

Jak prozradili tvůrci během virtuálního panelu, dlouho očekávané finále desáté sezóny nemrtvého hitu ŽIVÍ MRTVÍ dorazí na obrazovky AMC v neděli 4. října. Poslední epizoda s názvem A Certain Doom (Neodvratná zkáza), jejíž odvysílání zpozdilo propuknutí pandemie, bude vyústěním krvavého střetu s Betou vedenými Šeptači a zároveň přinese kýžený návrat jedné z hlavních postav. Podrobnější informace včetně krátkých ukázek najdete ve videu níže.

Desátá řada se navíc rozroste o šest doprovodných epizod, které budou zjevně sloužit jako oslí můstek mezi finální částí a následující jedenáctou sezónou. Šestici extra epizod AMC odvysílá začátkem roku 2021. Jedenáctou řadu pak můžeme očekávat koncem téhož roku.

Výrazné zpoždění potkalo i šestou řadu sidequelu ŽIVÍ MRTVÍ: POČÁTEK KONCE, která měla původně odstartovat začátkem tohoto léta. Celá pauza je o to palčivější, že předešlá sezóna skončila nečekaným cliffhangerem. Počátek konce se na obrazovky nakonec vrátí až 11. října. Podle nejnovějších informací bude šestá řada fungovat jako antologie, kdy se každá epizoda zaměří na jednoho ze zbývajících členů skupiny rozervané příchodem nového protivníka. Tady je Comic-Conový trailer, který slibuje opravdu nabroušenou sezónu.

Společně s finále desáté řady Živých mrtvých se na podzim dočkáme zrodu nového spin-offu THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND. Série bude sledovat novou generaci přeživších, pro které byl konec světa teprve začátkem. Tvůrci si od ní slibují, že do nemrtvého univerza vlije novou krev a vtiskne mu mladického ducha. Premiéra pilotní epizody, kterou režíroval Jordan Vogt-Roberts (Kong: Ostrov lebek), je naplánována na 4. října hned po odvysílání Živých mrtvých. Dole najdete novou upoutávku z Comic-Conu a na celý virtuální panel, který představí všechny hlavní postavy, se můžete podívat tady.

World Beyond bude mít celkem dvě řady po deseti epizodách.