STUDIO 666: Posedlý Dave Grohl kosí kapelníky z Foo Fighters motorovkou i grilem

Do démonických vod se vydali i následníci Nirvany v hororové komedii natočené v údajném haunted house

Americká formace Foo Fighters předloni na jaře natáčela své desáté studiové album ve starobylém domě v kalifornském městě Encino, kde se prý děly nadpřirozené jevy. Muzikantům se záhadně smazávaly nahrávky a samy od sebe se vypínaly přístroje. Do vzniklých písní se jim zase vloudily podivné zvuky z kabiny, které neměly instrumentální charakter. „Neslyšeli jsme žádné hlasy nebo něco identifikovatelného. Něco se tam ale dělo,“ tvrdil tehdy frontman Dave Grohl pro NME.

Ať šlo o skutečnost, anebo jen o pohrávání si s pověrčivými fanoušky kapely, zážitky Grohlovi vetknuly inspiraci v podobě hororové komedie STUDIO 666, vzdávající hold tradici osmdesátek a devadesátek. Režíroval ji BJ McDonnell, který má za sebou několik klipů a dokument o trashmetalistech Slayer.

K natáčení se rockeři vrátili na prý prokleté místo činu, kde jejich lídra posedne vskutku sadistický démon libující si v mase a krvi. K násilí používá, co se zrovna namane, takže na kolegy popadne po vzoru Leatherface řetězovou pilu, jejich obličej si opeče na zahradním grilu nebo jim rovnou setne hlavu vrženými činely.  

Do amerických kin snímek vtrhne 25. února. Už teď se můžete podívat na dětem nepřístupný trailer.