David Fincher a scénárista Sedm chystají temný thriller podle komiksu

Autoři kultovního nerváku adaptují komiksovou noirovku o nájemném vrahovi

Režisér David Fincher rozhodně nezahálí. Jeden z nejzajímavějších tvůrců současnosti se jen pár měsíců po uvedení svého čistě osobního snímku Mank vrhá do dalšího projektu. Tím bude filmová adaptace francouzského komiksu noir The Killer (Le Tueur). Oslavovaný filmař se tak po cinefilní reflexi dobového Hollywoodu vrací zpět k temným thrillerům a tématu sériovým vrahům.

Scénář k chystanému filmu napíše Andrew Kevin Walker, který s Fincherem vytvořil kultovní nervák Sedm. Mimo to se podílel na režisérových hitech Hra nebo Klub rváčů a je autorem scénáře k temné depce 8MM nebo gotickému hororu Ospalá díra. Z jejich příští spolupráce by tak mohla vzejít další mrazivá pecka navazující na temnou poetiku ponurých psychothrillerů 90. let.

Původní komiksová série scénáristy Alexise Nolenta, píšícího pod pseudonymem Matz, a kreslíře Luca Jacamona vycházela mezi lety 1998 až 2013. Dočkala se celkem dvanácti dílů sledujících profesionálního zabijáka, který chladnokrevně plní jeden úkol za druhým. Jeho práce si na něm ale brzo začne vybírat krutou daň a on postupně přichází o rozum.

Pro Finchera je adaptování Nolentovy látky splněným snem. O její zfilmování se totiž neúspěšně pokoušel už v roce 2007. Filmová práva na Killera nakonec získal Netflix, se kterým filmař v listopadu prodloužil smlouvu o další čtyři roky. Zajistil si tak, že projekt spadne do klína právě jemu. Titulní postavu bezejmenného vraha by si navíc podle neoficiálních zpráv měl zahrát Michael Fassbender. Produkce se ujme Ceán Chaffin, který s Fincherem pravidelně spolupracuje už od Hry. Samotné natáčení by mělo začít v průběhu září.