PROBUZENÍ: Netflix chystá apokalyptický thriller, který nedá spát


Spát znamená přežít. Netflix se připravuje na další globální katastrofu. Nebude to ale žádný smrtící virus ani drtivá srážka s asteroidem, co způsobí zánik naší civilizace. Tentokrát lidstvo zachvátí spánková deprivace. První upoutávka mysteriózního nerváku PROBUZENÍ slibuje mrazivý apokalyptický biják, který vyhlíží jako povedený mix videoherního The Last of Us a Boylova syrového hororu 28 dní poté.

Zemi zasáhl podivný úkaz, jenž zničil veškerou elektroniku a způsobil, že lidé přišli o schopnost spánku. Po 48 hodinách od události se svět pomalu začíná nořit do všeobecného chaosu. Nastává dezorientace, tu střídají halucinace a ty přecházející v masovou hysterii vedoucí ke ztrátě lidskosti. Klíč k řešení by mohla být dcera bývalé vojačky Jill, na níž čeká těžká volba. Ochránit svoje děti, nebo všechno obětovat a zachránit celý svět?

Katastrofický thriller, který podobně jako Tiché místo nebo V pasti zachycuje svět, kde lidé přišli o jednu ze svých přirozeností, natočil autor oslavovaných dramat Kodaň a Kodachrome, kanadský režisér Mark Raso. Scénář napsal spolu se svým bratrem Josephem Rasem podle námětu Gregoryho Poiriera. V hlavních rolích se objeví Gina Rodriguez (Annihilation), Ariana Greenblatt (Láska a příšery), Shamier Anderson (Utajený pasažér), Jennifer Jason Leigh (Maso a krev, Stopař) a Barry Pepper (Kořist).

Online premiéra Probuzení je naplánována na 9. června.