Režisér turecké řezničiny Baskin chystá postapokalyptickou novinku pro celou rodinu


Po uber-krváku Baskin (2015), který při svém festivalovém klání vzbudil značný rozruch svými brutálními výjevy pekla, se turecký režisér Can Evrenol pouští do komornější podívané s názvem GIRL WITH NO MOUTH. A podle plakátů půjde o „ponuré post-apokalyptické dobrodružství pro celou rodinu.“

Odehrávat se bude v blízké budoucnosti po nukleární katastrofě, kdy milice loví děti, co se vlivem ozáření narodily s chybějící částí těla. Jednou z nich je i dívka jménem Perihan, které chybí ústa. Aby ji ochránil, vychovával ji otec v ústraní hluboko v lesích. Dokud je neobjevila nemilosrdná jednotka vedená Perihaniným strýcem a nezabila jejího otce. Na útěku Perihan potkává skupinu chlapců narozených s podobnou deformací obličeje. Společně se vydávají na nebezpečnou cestu za svobodou.

Girl With No Mouth vloni premiérovala na tureckém festivalu nezávislých filmů !F Istanbul a letos by se měla konečně promítat i na festivalech mimo svou domovinu. My jsme každopádně dost zvědaví na to, co si režisér Baskinu představuje pod pojmem rodinné dobrodružství. Koukněte na první upoutávky. Zatím jen v turečtině bez titulků.