Noční můry z temnot budou pokračovat, režírovat bude opět André Øvredal


Nejen, že se filmová adaptace legendární hrůzostrašné antologie pro děti dočkala kladného přijetí, ke všemu si v kinech přišla na 106 milionu dolarů. Což je u hororu s celkovým rozpočtem 25 milionů dost na to, aby studia Paramount Picture a Entertainment One spojily síly na další kapitolu.

NOČNÍ MŮRY Z TEMNOT tak dostanou pokračování, které opět vznikne pod taktovkou norského režiséra Andrého Øvredala (Lovec trolů, Tajemství smrti slečny Neznámé). Scénář podle námětu Guillerma del Tora znovu napíšou bratři Dan a Kevin Hagemanovi (Lovci trolů od Guillerma Del Toro), o čem ale druhý díl bude, se zatím drží pod pokličkou. Dosud není známo ani to, jestli se del Toro vrátí k produkci.

Tahle staromilská hororová podívaná vznikla podle slavné třídílné sbírky děsivých příběhů Scary Stories to Tell in the Dark (v českém překladu vyšla společně s uvedením filmu pouze první kniha), kterou napsal folklorista Alvin Schwartz a svými mrazivými ilustracemi doplnil Stephen Gammell. První film adaptoval povídky The Big Toe, What Do You Come For, Me Tie Doughty Walker a velmi volně The Haunted House z první knihy a příběhy Harold, The Dream nebo The Red Spot z knihy třetí. Což je jenom malý fragment z celkového počtu dvaaosmdesáti strašidelných historek. Pořád tak zbývá víc než dost děsuplných vyprávění na vyplnění temnot dalšími nočními můrami.

Četli jste Schwartzovu kultovní antologii? Dejte nám v komentářích vědět, jaké jsou vaše nejoblíbenější příběhy a které Gammellovy ilustrace máte nejraději.