Gerard Butler prchá před apokalypsou v katastrofickém thrilleru GREENLAND


Pořádný katastrofický film jsme tu neměli už hezkých pár let. Vlastně od té doby, co je přestal točit zkušený destruktér Roland Emmerich. Tuhle díru na trhu naštěstí hodlá zaplnit Gerard Butler, který po globální pohromě Geostorm prchá před koncem světa až na GREENLAND.

Na Zemi se řítí stovky úlomků vyhaslé komety. Srážka je nevyhnutelná a zánik lidstva neodvratný. Jedinou možnou záchranou jsou podzemní bunkry v Grónsku. Právě tam se svou rodinu snaží dopravit John Garrity. Dostat se tam ale rozhodně nebude jednoduché. Jakmile se spustí odpočítávání apokalypsy, každý bojuje sám za sebe a ze všech pocestných se stává potenciální hrozba.

Projekt, který měl původně režírovat Neill Blomkamp s Chrisem Evansem v hlavní roli, sice po odchodu obou zmíněných pánů ztratil na své lukrativnosti, první upoutávka ale dává naději, že bychom se pořád mohli dočkat solidního katastrofického bijáku. Scénář napsal Chris Sparling, autor klaustrofobické žánrovky Pohřben zaživa, a režijní otěže nakonec převzal Ric Roman Waugh, který už s Butlerem odvracel národní hrozbu v povedeném Pádu anděla. Ve vedlejších rolích uvidíme Morenu Baccarin (Firefly, Deadpool) nebo Scotta Glenna (Pozůstalí).

Česká premiéra Greenlandu je naplánována na 15. října. Do slovenských kin se přiřítí o dva měsíce dřív.