Kevin Smith se vrací k hororu s povídkovým filmem KILLROY WAS HERE


Režisér Kevin Smith se v rámci programu virtuálního Comic-Conu@Home rozmluvil o svých budoucích projektech a podělil se o první upoutávku svého příštího filmu KILLROY WAS HERE. Komediálně laděný povídkový horor Smith přirovnává ke kultovním antologiím Creepshow od George A. Romera a V/H/S Brada Misky.

Všechny příběhy budou mít jednotné téma a společného hrdinu. Tím bude titulní mstitel Killroy, který si přijde pro každého, kdo si dovolí ublížit dětem. Pro jeho postavu se Smith nechal inspirovat lidovým graffiti z 2. světové války „KilRoy Was Here“. Podle jednoduché dětské malůvky plešatého muže s obřím nosem nakukujícím přes zeď pak maskér Robert Kurtzman (Evil Dead 2, Od soumraku do úsvitu) vytvořil pomstychtivé monstrum, které vzbuzuje hrůzu a zároveň ctí potrhlost svého předobrazu. Sám Smith Killroye popisuje jako děsivého chlápka s obřím penisem místo nosu.

Snímek vznikl v produkci SModcast Pictures, Semkhor Studios a Ringling College of Art & Design. Scénář k němu napsal Smith spolu s dvorním scénáristou Jaye Lena, Andym McElfreshem. Původně měl jednotlivé povídky provázet Krampus, z folklorního monstra ale nakonec sešlo poté, co oba autory předběhl Michael Dougherty.

Jak už u Smithových filmů bývá zvykem, v hlavních rolích uvidíme hlavně jeho kamarády a rodinu. Vedle tradičního Jasona Mewese se objeví Ralph Garman, Harley Quinn Smith, Chris Jericho nebo Ernest O’Donnell.

Killroy Was Here by měl vyjít začátkem roku 2021. Tady je první trailer.