THE GIANT: Léto plné pochybností, přízraků a sériových vražd


Série děsivých vražd otřese obyvateli amerického zapadákova v mrazivém mysteriózním hororu THE GIANT. Režisér a scénárista David Raboy představuje svůj celovečerní debut v mrazivé upoutávce.

Říká se, že maturita je zkouška dospělosti. Pro Charlotte se stane hlavně zkouškou odvahy. Při zakončení studií se totiž objeví její pohřešovaný přítel, který před rokem zmizel beze stopy. Večer toho samého dne je nalezena mrtvola dívky. A pak další a další. Jak léto postupuje, Charlotte si začíná uvědomovat, že se v jejím rodném městě probouzí něco děsivého. Něco, co si pro ni jistě brzy přijde.

Raboyův první celovečerní projekt vychází ze stejnojmenného kraťasu, který natočil v roce 2012 jako svou absolventskou práci. Při jeho realizace se nechal inspirovat skutečným případem vraždy, k níž došlo ve městě, kde žije. Do filmu se mu podařilo úspěšně přenést atmosféru smrti, strachu a bezprostředního otřesu, který v něm celá událost zanechala.

Všechny jeho krátkometrážní snímky bývají často označovány jako „emocionální horory“. Raboy se soustřeďuje primárně na hrůzy, které si lidé nosí v sobě, a ve svých filmech často usiluje o mazání hranic mezi žánry. Sám tvrdí, že pokud si divák neuvědomuje, že ve skutečnosti sleduje horor, jeho zážitek z filmu je o to děsivější.

Žádnou výjimkou nebude ani The Giant. Už z první upoutávky dýchá Raboyův nekonvenční režijní styl a žánrové prolínání. To celému traileru propůjčuje značně znepokojivou atmosféru a svou náladou pak připomene nezávislou pecku Davida Roberta Mitchella Neutečeš. V hlavních rolích se představí Odessa Young (Mladí zabijáci, Shirley), Ben Schnetzer (Warcraft: První střet), Jack Kilmer (Vládci chaosu), Madelyn Cline (Stranger Things), Danny Ramirez (Mladí zabijáci) a P.J. Marshall (American Horror Story).

The Giant vychází online na VOD službách v pátek 13. listopadu.