LE CALENDRIER: Adventní kalendář, který vraždí

Letos budou Vánoce smrtící

Dožijeme se letos Vánoc? Tuhle otázku si klade francouzská novinka LE CALENDRIER / THE ADVENT CALENDAR, která představí oblíbenou vánoční tradici adventních kalendářů jako hororový film. Tento rok čekejte svátky zalité krví.

Eva bývala plaveckou šampionkou. Před třemi lety ji ale potkala tragická událost, která ji připoutala na kolečkové křeslo. Zvyknout si na novou životní situaci pro ni bylo dost těžké, tu nejhorší zkoušku má ale pořád před sebou. K narozeninám od kamarádky dostane podivný adventní kalendář. Uvnitř ale nejsou tradiční dárky. Pod jednotlivými políčky se ukrývají děsivá překvapení a odpočet Vánoc se tak stává den ode dne krvavějším.

Le Calendrier napsal a natočil Belgičan Patrick Ridremont, autor oceňované dramedie z cely smrti Dead Man Talking nebo povedeného hororového kraťasu Benzínka. Paraplegičku Evu si zahrála Eugénie Derouand a spolu s ní vánočním hrůzám čelí Honorine Magnier nebo Sabrina Lopez Leonard.

Francouzská premiéra je naplánována na 2. prosince, jen krátce po prvním adventu. Zahraniční distributory snímek zatím hledá, takže je zatěžko říct, kdy se na něj budeme moct podívat i u nás. Dole najdete plakát a slibně vyhlížející první trailer.