Satanistka Alexandra Daddario rozpoutá metalové šílenství


Rituální vraždy, satanistické kulty a heavy metal. Tyhle holky mají pré.

Počátkem 80. let se ve Spojených státech rozpoutala nebývale silná morální panika. Důvodem byl hysterický strach ze satanismu a šíření ďábelských kultů vyvolaný knihou Michelle Remembers. Její autor, psychiatr Lawrence Pazder, v ní popisuje, jak u své pacientky vyvolal potlačené vzpomínky z dětství, kdy byla zneužívána satanským kultem. Z knihy se okamžitě stal bestseller, jejíž obsah byl považován za vědecká fakta. Lidé se začali bát, že skončí jako oběti okultních rituálů. Jejich strach jen přiživovaly povídačky o satanistickém lovu dětí a dobová popularita heavy metalu. Vyděšená společnost viděla ďábelské kulty všude. Satanista přece mohl být kdokoliv a kdekoliv.

A právě v tomto období označovaném jako satanic panic, tedy satanistická panika, se odehrává i snímek WE SUMMON THE DARKNESS.

Píše se rok 1988. Ameriku sužuje vražedné řádění záhadného kultu, který má na svědomí už 18 mrtvých. Navzdory těmto okolnostem vyráží Alexis, Val a Beverly na heavymetalový festival, kde se seznámí s trojicí zábavných mladíků. Všichni následně vyrážejí k Alexis na chatu, kde si mají užít pořádnou after party. Noc plná mladického dovádění se ale záhy začne ubírat nečekaně drastickým směrem. Dá se vůbec někomu věřit, když jsou vraždící maniaci pořád někde tam venku?

Film natočil Marc Meyers, režisér povedené adaptace komiksu My Friend Dahmer, podle scénáře Alana Trezzy (Bejvalka ze záhrobí). Trojici metalistek si zahrály Alexandra Daddario, Maddie Hasson a Amy Forsyth a vedlejší roli fanatického pastora si střihl Johnny Knoxville z Jackass. Snímek premiéroval na texaském Fantastic Festu, kde posbíral celou řadu pozitivních ohlasů, a z losangeleského Screamfestu si ke všemu odnesl cenu poroty za nejlepší hudbu.

První trailer slibuje nadmíru zábavný exkurz do dob satanské hysterie a zároveň divokou heavymetalovou jízdu se sexy castingem.

We Summon the Darkness vychází na VOD platformách 10. dubna.