SEPARATION: Rozervanou rodinu pronásledují démonické loutky

Herec Troy James na sebe navlékl další přízračný kostým, který nahání hrůzu nepřirozeným pokroucením a krajně znepokojivou dynamikou

Stephen King jednou řekl, že „horory si vymýšlíme proto, abychom se vyrovnali se skutečnými hrůzami“. Právě tímto prohlášením se inspiroval režisér William Brent Bell, autor gotického thrilleru The Boy, při natáčení svého nového snímku SEPARATION. Ten otevře dveře do morbidního světa, který slouží malé dívce ke zpracování vlastních frustrací. Něco z něj ale vyleze ven. První upoutávka slibuje atmosférickou podívanou plnou znepokojivých loutek.

Osmiletá Jenny se odmala musí vyrovnávat s hádkami svých rodičů. Uniká proto do smyšleného světa se svými loutkami, které jsou inspirovány otcovými obrazy. Když její matka tragicky zahyne při autonehodě, snaží se s otcem začít nanovo. Jenže okolnosti jim to nedovolí a jejich život se začne odebírat ještě temnějším směrem. Loutky a hrůzostrašné postavičky, se kterými si Jenny tak ráda hraje, najednou ožívají a všichni kolem ní se ocitají ve smrtelném nebezpečí.

Brent Bellův nový loutkový horor vznikl podle scénáře Nicka Amadeuse a Joshe Brauna, tvůrců pop-kulturní talk show The Anti Gravity Room. Druhý jmenovaný autor působí především jako producent a na svém kontě má takové pecky, jako Dějiny násilí, Dům ďábla nebo diptych Creep. Oproti zmiňovanému The Boy budou ale tentokrát všechny panenky až nebezpečně pohyblivé. Kostým démonického klauna z filmu na sebe navlékl nejohebnější herec Hollywoodu, Troy James, který na sebe upozornil efektními zrůdami z Nočních můr z temnot, seriálového Channel Zero nebo nedávné duchařiny The Other Side. Jak je patrné už z traileru, neuvěřitelná tělesná flexibilita propůjčuje jeho nejnovější stvůře krajně znepokojivou dynamiku. V hlavních rolích se představí Rupert Friend, Madeline Brewer, Violet McGraw, Mamie Gummer a Brian Cox.

Premiéra Separation je naplánována na 30. dubna, kdy film dorazí do amerických kin.