THE CURSED: Boyd Holbrook bojuje s vlkodlaky v hutné upoutávce gotického hororu

Sean Ellis se vrací s dalším autorským počinem a podle nadšených ohlasů z traileru má jeho novinka našlápnuto pomalu na hororovou událost roku

Režisér ponuré žánrovky Střepy v hlavě nebo historického thrilleru Anthropoid se po pětileté pauze vrací s dalším ambiciózním projektem. Jeho filmová novinka nazvaná THE CURSED nás vezme do druhé poloviny 19. století a představí klasickou legendu o vlkodlakovi v moderním pojetí. První trailer láká na výpravný gotický horor, kde o mrazivou atmosféru plnou plíživé hrůzy rozhodně nouze nebude. Škoda jen těch rušivých CGI efektů, které kazí celkový dojem z jinak hutné upoutávky.

Podle oficiální synopse bude film sledovat vyděšené obyvatele odlehlé vesnice, kterou terorizuje neznámý útočník. Místem se ihned začnou šířit fámy o dávném prokletí i o tom, že útoky mají na svědomí nadpřirozené síly nebo dokonce démonické stvoření. Když na místo přijede vyšetřující patolog John McBride, aby události objasnil, objeví něco mnohem hlubšího a zlověstnějšího, než si kdo vůbec dokázal představit.

Snímek premiéroval minulý rok na festivalu Sundance, kde byl promítán ještě pod původním názvem Eight for Silver. Navzdory kladnému přijetí u diváků i kritiků se ale režisér, scénárista, kameraman a producent Sean Ellis nakonec rozhodl výsledný film upravit. Oproti festivalové verzi trochu pozměnil celkový tón, nahradil stávající hudbu nově nahraným materiálem a vrátil několik vystřižených scén s praktickými efekty, aby tím omezil digitální triky na nezbytné minimum.

Premiéra Ellisova vlkodlačího snímku s Boydem Holbrookem, Kelly Reilly a Alistairem Petriem v hlavních rolích je naplánována na 18. února 2022, kdy dorazí do amerických kin. Jestli se The Cursed ujme i nějaký tuzemský distributor, to bohužel zatím není známo.