Démon zatracení diváky pořád láká, na Slovensku kina plní horor #FOLLOWME

TOP 20 českých a slovenských kin 32. týden 2020 - COVID

Tropické teploty přinášejí českým i slovenským kinům citelné ochlazení. Přestože jsme se v uplynulém týdnu dočkali rovnou pěti filmových novinek, jen tři z nich se dostaly do víkendové TOP 20. Návštěvnost přitom poklesla zpět na čísla z první poloviny července.

Oběma tabulkám kraluje premiérový animák Trollové: Světové turné. Jen v Česku na něj vyrazilo 14 536 diváků, na Slovenskuzpívající trollové přilákali 5 935 návštěvníků. Druhé místo českého žebříčku pak patří komedii 3Bobule, na třetím se drží životopisné drama Havel.

Nezávislá žánrovka Démon zatracení, která se držela rekordních šest týdnů na prvním místě návštěvnosti v USA, skončila čtvrtá. Čarodějnický horor o chlapci, co se postaví prastaré čarodějnici požírající děti ze sousedství, dostal do kin 5 031 diváků. Celkem ho už vidělo 21 377 diváků. Což je vzhledem k současné konkurenci tuzemských filmů a rodinných animáků víc než pozitivní výsledek. Slovenská premiéra je naplánována na 20. srpna.

Páté místo patři necenzurovanému sestřihu mrazivého dokumentu o sexuálních predátorech V síti 18+, na který se přišlo podívat 4 035 diváků (celkem 59 018). Klasická verze filmu se už do tabulky nedostala. Na Slovensku je V sieti momentálně dvanácté příčce s 303 divácky (celkem 20 291).

Návrat animované party ze Záhad s.r.o. a vůbec první případ psího detektiva Scooby-Doo se drží hned za Klusákovým dokumentem. Scoob! minulý víkend vidělo 4 034 diváků (celkem 65 823). Aktuálně mu tak patří šestá příčka. Ve slovenských kinech si vede o něco lépe a s 3 699 diváky (celkem 34 280) se drží na bronzovém třetím místě.

Druhé místo slovenské tabulky patří hororu #FOLLOWME o úspěšném vlogerovi, který se při hledání nového obsahu pro svůj kanál zaplete do vražedné hry plné záhad a extrémních situací. Jen za premiérový víkend se na novinku přišlo podívat 4 358 diváků. Do české kinodistribuce se bohužel nedostala.

Celkem se na filmy české TOP 20 za uplynulý víkend přišlo podívat 77 380 návštěvníků. Slovenská kina nalákala 23 366 diváků.