Maiku Monroe pronásleduje neznámý útočník v traileru paranoidního nerváku WATCHER

Hvězda Neutečeš bude opět prchat před neviděnou hrozbou v celovečerním debutu spoluautorky hororové antologie V/H/S/94

Maika Monroe se těch pronásledovatelů zkrátka nezbaví. Vycházející hvězda žánrového filmu, která na sebe upozornila hlavní rolí v nezávislém hororu Neutečeš, se bude znovu potýkat s neviděnou hrozbou a všudypřítomným strachem, před nímž není úniku. V celovečerním debutu režisérky Chloe Okuno nazvaném WATCHER se odstěhuje do cizí země, kde si ji vyhlédne neznámý stalker z protějšího činžáku. A podle voyeuristické upoutávky se můžeme těšit na stylizovaný a silně klaustrofobický thriller plný čiré paranoie.

Monroe si ve filmu zahraje americkou herečku Julii, která se vzdává dosavadního života, aby se společně se snoubencem odstěhovala do jeho rodného Rumunska. Kvůli jeho nové práci Julie zůstává často sama a bez znalosti jazyka se jen těžko přizpůsobuje nové zemi a kultuře. Většinu času tráví doma a pozoruje okolní svět z okna. Dokud v tom protějším nezahlédne děsivý obličej zírající přímo na ni. Pocit, že ji někdo sleduje, rychle přeroste v neodbytnou jistotu. Zvlášť poté, co jejich čtvrť začne terorizovat sériový vrah popravující mladé ženy. Skutečně ji ale někdo sleduje, nebo jde jenom o bludy způsobené silným kulturním šokem?

Okuno, která na sebe ve festivalových kruzích upozornila oceňovaným krátkometrážním snímkem Slut a u širší veřejnosti se uvedla povídkou Storm Drain z hororové antologie V/H/S/94, si k filmu napsala i scénář. Její dlouhometrážní prvotina premiérovala v lednu na festivalu Sundance, odkud si odnesla celou řadu nadšených ohlasů včetně nominace na hlavní cenu poroty. Vedle Monroe si ve filmu dále zahráli Karl Glusman, Burn Gorman nebo Madalina Anea.

Do širší distribuce se Watcher dostane 3. června 2022, kdy bude nasazen do amerických kin prostřednictvím distribuujícího IFC Midnight. Online ji o něco později uvede streamovací platforma Shudder, která se specializuje na žánrovou tvorbu.