THE CELLAR: Elisha Cuthbert se vrací k hororu v novince o děsivém suterénu

Irský snímek režiséra a scenáristy Brendana Muldowneyho přináší noční můru z místa, kam jsme se v dětství báli chodit

Po sedmnácti letech od vzniku Domu voskových figurín zažívá hororový comeback herečka Elisha Cuthbert, míhající se spíše v komediálních rolích. Ve filmu THE CELLAR ztvárňuje Keiru, která se společně s manželem v podání Eoina Mackena (Les sebevrahů, Resident Evil: Poslední kapitola) a dvěma dětmi kvůli práci přemístí do staré usedlosti disponující hrůzu nahánějícím sklepem. V plném rozsahu se tak rozehrává v hororech obvyklý motiv zla číhajícího v suterénu, se kterým pracuje mimo jiné Lesní duch, Horor v Amityville a řada dalších.

Hned první den po stěhování se manželská dvojice vydává na obchodní schůzku a potomky nechává bezprizorné v novém domově, kde navíc zrovna vypadne proud. Dospívající dcera je proto nucena proti své vůli nahodit pojistky, kde jinde než ve sklepě. Nejenom že zakouší paranormální jevy, v místnosti navíc zůstane nadobro uvězněná.

Muldowney v The Cellar rozvádí svůj debutový kraťas Ten Steps, který zabodoval na festivalech včetně londýnského FrightFestu. Kritik Kim Newman jej tehdy dokonce označil za „deset nejstrašidelnějších minut v dějinách irské kinematografie“. Celovečerní podoba míří do online premiéry na platformě Shudder 15. dubna.