Imogen Poots a Jessie Eisenberg jsou lapeni v tajemném vivariu

Váš nový dům. Napořád.

Vivárium je označení pro uzavřený prostor určený k chovu různých druhů živočichů. Často jde o zařízení upravené tak, aby se v co největší míře podobalo přirozenému prostředí.

Irský režisér Lorcan Finnegan představuje další znepokojivou vizi z uniformního předměstí. Po atmosférickém krátkometrážním snímku Foxes (2012) se znovu vrací do anonymní šedi satelitního městečka, kde nechává své hrdiny trpět v naprosté izolaci a ubíjejícím bludném kruhu všedního života.

Jeho novinka VIVARIUM otevře brány zcela nové moderní čtvrti rodinných domků, která působí jako ideální místo pro založení rodiny. Něco takového hledá zamilovaný pár v podání Jesseho Eisenberga (Zombieland) a Imogen Poots (Green Room). Ti ale brzy pochopí, že tady něco nehraje. Všechny domy jsou nachlup stejné a nikde není ani živáčka. Místo vysněného bydlení se tak dvojice dostává do podivného vězení na předměstí. A aby toho nebylo málo, někdo jim doručí krabici s dítětem a strohou instrukcí „vychovejte a jste volní“.

Finneganův sci-fi thriller, jehož premisa nedá nevzpomenout na legendární seriál The Twilight Zone, sklidil celou řadu nadšených ohlasů ze svého festivalového klání a 27. března konečně vyjde i na VOD platformách. Ještě předtím si ale Vivarium můžete užít na velkém plátně v Praze a Brně, kde ho uvede festival Future Gate.

Tady je první trailer.