Dokument o sexuálních predátorech vyprodává kina

TOP 20 českých a slovenských kin 9. týden 2020

Nový film Víta Klusáka a Barbory Chalupové V síti boří tuzemské rekordy. Český dokument o zneužívání dětí na internetu jen za první víkend vidělo neuvěřitelných 115 245 diváků a je na samé špici žebříčku návštěvnosti. Na své konto si tak připsal titul nejúspěšnějšího startu dokumentu v českých kinech (těm doposud kralovalo This Is It s 91 tisíci diváky) a tím pádem i nejúspěšnějšího startu českého dokumentu. Zároveň slaví 7. nejúspěšnější start českého filmu. Uvedená čísla se vztahují ke klasické kinoverzi. V síti: Za školou, která je upravená pro mladší diváky, o víkendu navštívilo 8 166 diváků a je aktuálně šestá.

Na Slovensku dokument premiéruje tento čtvrtek. Podaří se mu sesadit aktuální megahit Sviňa? Ten je už čtvrtý týden po sobě na prvním místě a celkem ho vidělo už 366 434 diváků. Do české Top 20 se už nedostal. Stejně tak z tabulky po pouhých dvou týdnech vypadl hororový reboot mysteriózního seriálu Fantasy Island. Zato ve slovenských kinech je po premiérovém víkendu šestý s 5 673 diváky.

Komiksovka Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) slétla až na desáté místo s 11 833 diváky (celkem 72 016) a Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn jsou dvanáctí při 4 146 divácích (celkem 27 146). Nezničitelný Dwayne Johnson a jeho parta z Jumanji: Další level se udrželi na patnácté příčce s 5 794 diváky a nadále usilují o pokoření půl miliónové návštěvnosti.