Neviditelný se ztratil V síti

TOP 20 českých a slovenských kin 10. týden 2020

Klusákův dokument o sexuálních predátorech na internetu nepolevuje a je nadále tuzemskou jedničkou v návštěvnosti kin. Za druhý promítací víkend se V síti chytlo dalších 95 802 návštěvníků a film už celkem vidělo 276 461 diváků. Upravená verze pro mladší diváky s podtitulem Za školou zaznamenala po jarních prázdninách nárůst v návštěvnosti téměř o 48%. Aktuálně jí tak patří šestá příčka s celkovým počtem 33 201 diváků. Na Slovensku V sieti premiérovalo minulý týden. Za první víkend ho vidělo 6 525 diváků a umístilo se tak na čtvrtém místě.

Slovenskou jedničkou je už pátý týden v řadě politický thriller Sviňa, který od premiéry viděl rekordní počet diváků, celkem 389 358. Takového úspěchu zatím nedosáhl žádný film ze slovenské produkce.

Leigh Whannell a jeho svěží pohled na neviditelného muže už stihl celosvětově posbírat více než 102 miliónů dolarů a aktuálně jde nejvýdělečnějším hororem tohoto roku. V tuzemských kinech je Neviditelný za první promítací týden čtvrtý s celkovým počtem 17 289 diváků. Ve slovenské TOP 20 je na tom o něco líp a s 10 524 diváky mu patří druhé místo.

O jednu příčku si polepšil třetí level Jumanji, který je aktuálně patnáctý, a od půl miliónové hranice ho dělí jen necelých deset tisíc diváků. V závěsu na šestnácté pozici se drží Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) s 5 494 diváky (celkem 86 259) a Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn jsou sedmnáctí při 1 336 divácích (celkem 27 827).

Uvidíme, jak se věci budou mít dál. Aktuální situace totiž není příliš růžová a začíná to vypadat, že z důvodu rozrůstající se epidemie koronaviru by dokonce mohlo dojít k uzavření kin.