WILLY’S WONDERLAND: Nicolas Cage vraždí démonické loutky v animatronickém hororu

One Night at Willy‘s

Five Nights at Freddy’sNicolasem Cagem? Přesně tak vypadá první trailer animatronického hororu WILLY’S WONDERLAND, kde Cage likviduje oživlé mechanické atrakce.

Snímek sleduje tichého samotáře, který uvízne v zapadlém městečku. Protože nemá peníze na opravu auta, majitel dětského zábavního centra mu nabídne zaplacení výloh, když přes noc uklidí dnes už opuštěný podnik plný animatronických loutek. Jenže místo si po setmění začíná žít svým vlastním životem a údržbář se brzo ocitá lapený v pekelné pasti plné vraždících mechanických atrakcí. Ale jak poznamenává jedna z posta, možná je všechno jinak a démonické loutky jsou naopak uvězněné s ním.

Nezávislá hororová videohra Five Nights at Freddy’s o nočním hlídači dohlížejícím po pět nocí na démonické animatroniky v populární pizzerii se stala hotovou senzací. Díky četným pokračováním a nesčetnému množství let’s playových videí si atmosférický titul zakrátko vydobyl kultovní status. O jeho filmové zpracování už několik let usiluje Blumhouse, za tu dobu se celý projekt ale příliš neposunul. Místo přímé adaptace tak začíná přibývat snímků slavnou videohrou inspirovaných. Tím posledním je právě Willy’s Wonderland, který kombinuje oživlé animatroniky s Cageovým afektovaným herectvím.

Ujetou akcí nabitý horor natočil režisér Kevin Lewis podle scénáře debutujícího G.O. Parsonse. Ve vedlejších rolích Emily Tosta, Beth Grant, Caylee Cowan nebo Grant Cramer. Jednu z vraždících loutek si dokonce zahrál český kaskadér Jiří Staněk. Cage v první upoutávce nezvykle nepromluví slova a místo toho brutálně likviduje jednu psychopatickou hračku za druhou. Nutno říct, že nás si tahle braková atrakce rozhodně získala a netrpělivě čekáme jejího vydání.

Premiéra Willy’s Wonderland je naplánována na 12. února, kdy snímek vychází digitálně na VOD platformách. Trailer a plakát najdete dole.