Nicolas Cage se vrací k upírům. Zahraje si samotného Drákulu!

Po groteskním jupíkovi rovnou knížetem temnot. Studio Universal chystá další moderní předělávku svých katalogových monster, v níž excentrik Cage ztvární ikonického hraběte

Král podivných rolí a ještě podivnějších filmů zjevně usiluje o seriózní comeback. Někdejší oscarový talent a dnes už spíše afektovaný excentrik Nicolas Cage si totiž zahraje samotného hraběte Drákulu v připravované variaci ikonického románu Brama Stokera. Moderně pojatý velkorozpočtový projekt z produkce studia Universal by měl navázat na komerční úspěch nedávného remaku Neviditelného muže a představit nejslavnějšího upíra z netradiční perspektivy.

Připravovaný snímek se bude jmenovat RENFIELD, a jak už název napovídá, bude vyprávěn z pohledu Drákulova pomocníka, psychotického pacienta R. M. Renfielda. Tento svěřenec ústavu pro choromyslné trpěl bludy o tom, že musí pojídat živé tvory, aby sám dosáhl nesmrtelnosti. Titulní postavu ve filmu ztvární Nicholas Hoult (X-Men: První třída, Mrtvý a neklidní, Šílený Max: Zběsilá cesta).

Veškeré podrobnosti ohledně zápletky se drží v naprosté tajnosti. Víme jen tolik, že se děj přesune z viktoriánského Londýna do současnosti a bude mít komediální nádech. S námětem přišel tvůrce komiksového fenoménu Živí mrtví, Robert Kirkman, a do finálního scénáře ho zpracoval Ryan Ridley (Rick a Morty). Na režisérskou sesli by měl usednout autor superhrdinských kostek LEGO Batman film a emzáckého hitu Válka zítřka, Chris McKay.

Pro Cage to každopádně nebude poprvé, co si zahraje filmového krvesaje. Jednoho rádoby upíra ztvárnil už v kultovní hororvé komedii Polibek upíra z roku 1988, kde se oháněl plastovými tesáky. Upřímně, už jenom při vzpomínce na tenhle vampýrský klenot a Cageův groteskní výkon v něm se nemůžeme dočkat, s čím se vytasí v Renfieldovi coby sám kníže temnot.