SANDMAN: První pohled do zákulisí nejočekávanější komiksové adaptace

Netflix láká do zákulisí televizního přepisu nejepičtější komiksové ságy

Geekovský týden od Netflixu je v plném proudu a s ním tu máme další nálož horkých novinek a informací z natáčení těch nejočekávanějších projektů. Jedním z nich je seriálová adaptace údajně nezfilmovatelného komiksu SANDMAN. O tom, jak se realizují sny, se podělil sám autor předlohy a výkonný producent seriálu Neil Gaiman ve vůbec prvním pohledu do zákulisí televizního přepisu epické komiksové ságy. A nebudeme si nic nalhávat, zatím to všechno vypadá přímo fantasticky.

Seriálová verze Sandmana vzniká podle scénáře Allana Heinberga, spoluautora televizního hitu The Catch a scénáristy filmové Wonder Woman. Režie se ujal Jamie Childs, který nasbíral potřebné zkušenosti s adaptováním fantasy látky u seriálu Jeho temné esence, a na realizaci celého projektu vedle Gaimana dohlíží také David S. Goyer, scénárista Nolanovy trilogie o Temném rytíři nebo sci-fi depky Smrtihlav. V hlavních rolích se objeví Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Kirby Howell-Baptiste, Charles Dance, Stephen Fry, Boyd Holbrook, David Thewlis nebo Patton Oswalt.

Komiksová řada, jejíž titulní postavou je samotný sen usilující o nápravu kosmických škod, k nimž došlo během jeho věznění na Zemi, vycházela pod hlavičkou jednoho z imprintů DC Comics mezi roky 1988 až 1996, následována dvojicí minisérií z let 2003 a 2016. O adaptování tohoto fascinujícího světa působivě spojujícího fantastiku s hororem filmaři marně usilují už více než 30 let. Prvního úspěšného pokusu, který vznikl spoluprací Netflixu a Warner Bros. Television, bychom se měli dočkat už brzy a podle všeho půjde o vůbec nejnákladnější komiksový projekt v dějinách televize.

Nedávné rozhlasové zpracování Gaimanova oslavovaného díla pro americkou platformu Audible se nadmíru povedlo, tak snad to vyjde i tentokrát. S následujícím videem se zatím můžeme podívat alespoň do dechberoucích kulis ikonických lokací.