SANDMAN: Ikonická komiksová sága Neila Gaimana dostala hvězdně obsazenou audioverzi


Nejepičtější ságu v dějinách komiksu si nyní můžete pustit i do uší. Legendární SANDMAN od Neila Gaimana dneska vychází ve hvězdně obsazené rozhlasové adaptaci.

Komiksová série Sandman patří mezi vůbec nejoceňovanější díla devátého umění. Titulní postavou je samotný sen, mytická postava z rodiny Věčných, jež se po letech věznění na Zemi vrací zpět do svého království. V době jeho nepřítomnosti došlo k rozvratu říše snů a napáchání nevýslovných škod, které musí napravit. Svět Sandmana je pokladnicí úžasných příběhů oplývajících Gaimanovou bezbřehou fantazií. Jednotlivé kapitoly, povídky, historky daly vzniknout fascinujícímu vesmíru plnému nadpřirozených bytostí, surreálních situací a nebývalé atmosféry, kde se jedinečným způsobem mísí fantastika s hororem.

O adaptování Gaimanovy originální série momentálně usiluje streamovací gigant Netflix. Kvůli koronaviru se ale produkce nejnákladnějšího komiksového seriálu musela odložit na neurčito. Naštěstí je tady studio Audible Originals, které začalo paralelně s televizní adaptací připravovat svou vlastní verzi. Jejich Sandman je vůbec prvním audio zpracováním ikonického díla. O jeho dramatizaci se postaral věhlasný Dirk Maggs (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Neverwhere), který už svými dřívějšími projekty dokázal povýšit rozhlasové drama doslova na zvukový film.

Audible slibuje jedinečný zážitek, který dělá čest své komiksové předloze, a láká na nebývale zvučné obsazení. Role vypravěče se zhostil sám Gaiman, Sandmana pak namluvil James McAvoy. Jako Smrt uslyšíme Kat Dennings, Lucifera nadaboval Michael Sheen a Johna Constantina zase Taron Egerton. V dalších rolích se představí Andy Serkis, Riz Ahmed nebo Samantha Morton.

První část audioknižního Sadmana, která adaptuje svazky Preludia & nokturna, Domeček pro panenky a Krajina snů, je od dnešního dne dostupná na Audible.com. V rámci 30 denní zkušební verze si ji navíc můžete poslechnout zcela zdarma.