PIG: Nicolas Cage si hraje na Johna Wicka a hledá svoje ztracené prase v kulinářském podsvětí

Kdo má moje prase, ptá se poustevník Cage v první upoutávce bizarního revenge thrilleru

PIG_00303.CR2

O prasatech a lidech. I tak by se dal popsat první trailer filmové novinky PIG od žánrového studia Neon. V ní si Nicolas Cage zahraje hledače lanýžů Roba, který prožívá existenciální krizi poté, co mu neznámí pachatelé unesou jeho jediného společníka – vycvičené prase domácí. Rob proto opouští svoji pohádkovou chaloupku uprostřed oregonské divočiny a vydává se do temných ulic Portlandu, kde se musí postavit vlastní minulosti, aby svého zvířecího přítele našel.

Samotná premise zní dostatečně bizarně na to, aby se hlavní role ujal právě Cage. Navzdory zápletce má ale uvedená upoutávka na hony daleko hercovým posledním projektům. Místo šílené akce plné tradičního afektovaného herectví do určité míry vyznívá jako poetické drama o životních hodnotách. Samozřejmě záchrana těch málo věcí, na kterých skutečně záleží, se neobejde bez krvavých obětí a Cage se rozhodně nebojí ušpinit si ruce ve stylu Johna Wicka.

Snímek jako svůj režijní debut natočil začínající Michael Sarnoski podle scénáře, který napsal dohromady s Vanessou Block, autorkou oslavovaného dokumentárního kraťasu The Testimony o zločinech páchaných na ženách v Kongu. Mimo scénáře se Block ujala také produkce společně s Dimitrou Tsingou (Jezdec, Florida Projekt), Dori Rath (Passing), Benem Gialdim (American Animals) a Stephenem Tischem (Forrest Gump). V hlavních rolích se dále objeví Alex Wolff (Děsivé dědictví), Adam Arkin (Halloween H20, Nemocnice Chicago Hope) a Gretchen Corbett (Král Kobra).

Pig je popisován jako drama s revenge thrillerem v jednom a soudě podle jeho tvůrčího týmu od něj můžeme čekat opravdu cokoliv. My v redakci se rozhodně nemůžeme dočkat. Do amerických kin bude snímek nasazen 16. července. Pevně doufáme, že si brzo najde cestu i k nám.