Legendární Kanibalové dostanou videoherní pokračování!

Hrdinové této hry budou snědeni

Nechvalně proslulý italský snímek Kanibalové (v originále Cannibal Holocaust) vyvolal v době svého uvedení značnou kontroverzi. Jeho efekty byly natolik přesvědčivé a dokumentární styl tak autentický, až diváci věřili, že sledují skutečné záběry kanibalismu. Tvůrci museli před soud pro podezření z vraždy, a i když bylo obvinění vyvráceno, režisér Ruggero Deodato byl společně s několika producenty odsouzen k nepodmíněnému čtyřměsíčnímu trestu za násilí na zvířatech. Ta totiž nezemřela jenom na plátně, ale i ve skutečnosti. Film byl zakázán ve více než 50 státech světa. V Británii se nesměl promítat až do roku 2001 a v některých zemích tento zákaz trvá dodnes.

Tahle kontroverzní klasika, která dala mimo jiné vzniknout fenoménu found footage, letos v únoru oslavila neuvěřitelných 40 let. Právě u příležitosti tohoto výročí její režisér oznámil, že se ke kanibalské látce hodlá znovu vrátit. Deodatův další výlet mezi lidožravé domorodce nakonec nebude slibované filmové pokračování Cannibals, které bylo v roce 2007 pro neshody s producenty nakonec zrušeno, ale videoherní adventura CANNIBAL.

Fanoušci se můžou těšit na interaktivní horor, který je vezme hluboko do panenských džunglí ostrova Borneo. Budou si moci zahrát za několik různých postav a postupně odhalovat pozadí prokleté expedice do samého srdce zeleného pekla. Hra je vyvíjena v enginu Unity italskou společností Fantastico Studio a vzniká pod režijním dohledem Ruggera Deodata, který k ní napsal i scénář.

Cannibal je v pořadí už čtvrtou kapitolou Deodatova kanibalského cyklu, který tvoří snímky Poslední kanibalové (Ultimo mondo cannibale, 1977), Kanibalové (1980) a Sejmi ho a běž (Cut and run, 1985). Tvůrci slibují, že jejich hra bude plnohodnotným zážitkem obsahujícím veškeré aspekty charakteristické pro předcházející filmovou trilogii. Těšit se tak můžeme nejen na syrový pohled do života domorodců a divoké kanibalské orgie, ale i příznačné filozofování nad civilizovaností naší společnosti.

Hra vychází v listopadu 2020 a bude dostupná jak na konzolích Nintendo Switch, Xbox One a PlayStation 4, tak na PC a mobilních telefonech.