KANIBALOVÉ: Videoherní pokračování mění název, oznamuje to nový trailer


Režisér Ruggero Deodato si s těmi kanibaly nedá pokoj. Čtyřicet let po vydání svého kontroverzního opus magnum Kanibalové se znovu vydává do hlubin tropického pralesa hledat lidožravé domorodce. Jak jsme psali už na jaře, další díl jeho kanibalské ságy nebude filmové pokračování, ale hororová videohera. Ta se teď hlásí o slovo s novým trailerem, který avizuje kompletní změnu názvu. Interaktivní adventura Cannibal se tak nově jmenuje BORNEO: A JUNGLE NIGHTMARE.

Vývojáři z italského Fantastico Studio neuvedli žádný konkrétní důvod pro tuto změnu. Zdá se, že všechno ostatní zůstává při starém a podle nové synopse, která je dostupná na stránkách Steamu to dokonce vypadá, že videohra bude součástí stejného univerza, jako filmoví Kanibalové.

Zasazená do Chicaga konce 90. let, hra má sledovat zakladatele magazínu Bloody Disgusting (jestli se na jejím vzniku server nějak podílí, momentálně zjišťujeme) usilujícího o nalezení kazety, která údajně obsahuje záběry skutečných kanibalských orgií. Společně se svou spolupracovnicí a dalším reportérem vyráží do panenských džunglí Bornea, aby onu pásku vypátral a šokoval moderní společnost stejným způsobem, jako se to podařilo čtveřici mladých dokumentaristů před mnoha lety. V samém srdci zeleného pekla ale ukrývá děsivé tajemství, které otřese celou expedicí. Trailer pak nezapomíná připomenout, že skuteční kanibalové žijí na jediném místě: ve městech.

Hororová adventura je vyvíjena v enginu Unity a vzniká pod režijním dohledem samotného Deodata, který k ní napsal i scénář. Půjde tak o regulérní čtvrtou kapitolu jeho kanibalského cyklu, který tvoří snímky Poslední kanibalové (Ultimo mondo cannibale, 1977), Kanibalové (Cannibal Holocaust, 1980) a Sejmi ho a běž (Cut and run, 1985). Tvůrci slibují, že Borneo: A Jungle Nightmare bude plnohodnotným zážitkem obsahujícím veškeré aspekty charakteristické pro předcházející filmovou trilogii. Můžeme se těšit na syrový pohled do života lidožravých domorodců, ale chybět nebude ani příznačné filozofování nad civilizovaností naší společnosti.

Vydání hry bohužel utrpělo značné zpoždění kvůli koronaviru. Místo plánovaného podzimního termínu se jí nakonec dočkáme až v létě 2021. Dostupná bude na konzolách Nintendo Switch, Xbox One a PlayStation 4, ale i na PC prostřednictvím platformy Steam.  

Dole najdete novou upoutávku a také rozhovor s Deodatem, kde objasňuje svoje rozhodnutí pro videoherní pokračování a prozrazuje, co si od nových kanibalů slibuje.