Ash se vrací ve videoherním EVIL DEAD

Hail to the king, baby!

Ash je zpátky a řeže démonické deadity hlava nehlava v kooperativní hororové videohře EVIL DEAD: THE GAME.

Když televizní stanice Starz drasticky zařízla seriál Ash vs. Evil Dead, rozhodl se Bruce Campbell nadobro pověsit ikonickou postavu na hřebík. Slíbil ale, že se jeho Ash Williams ještě jednou naposledy vrátí v herní adaptaci kultovního hororu. Tu momentálně dokončují vývojáři ze studia Saber Interactive, kteří na svém kontě mají například videoherní World War Z. Nazvaná jednoduše EVIL DEAD: THE GAME, hra vyjde v průběhu příštího roku a její první upoutávka slibuje slušnou řezničinu.

Multiplayerovka z pohledu třetí osoby nabídne krvavou kooperativní akci pro čtyři hráče, kteří budou společně likvidovat ďábelskou havěť z Necronomiconu, prozkoumávat mapy a hledat artefakty nezbytné k uzavření portálů do jiných světů. K dispozici bude také PvP mód, při němž si hráči můžou vyzkoušet roli démona ovládajícího deadity a pokusit se vysát duše svých souputníků. Hra by se měla nést přesně v duchu filmové i televizní série a nabídnout lokace z celého Evil Dead, včetně ikonické chaty v lesích.

Videoherního Ashe namluvil sám Campbell, který zároveň stál modelem pro motion capture. Tvůrci tak využili stejných postupů jako vývojářské studio Gun Media, když před pár lety přizvali kaskadéra Kanea Hoddera, aby si znovu zahrál Jasona Voorheese v hororovém survivalu Friday the 13th: The Game. Po Ashově boku se navíc objeví Kelly MaxwellAsh vs. Evil Dead, král ArtušArmády temnot nebo Scotty z vůbec prvního Lesního ducha. Samo sebou chybět nebude ani Ashova kára 1973 Oldsmobile Delta 88 Royale.

Evil Dead: The Game dorazí v roce 2021 a bude dostupná jak na konzolích PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch, tak na PC.