PRISONERS OF THE GHOSTLAND: Nejdivočejší film Nicolase Cage slibuje rozjařenou žánrovou jízdu

Nicolas Cage je radioaktivní v nejnovější bizarnosti svérázného japonského filmaře Siona Sona

Jeden z nejosobitějších tvůrců současnosti se vrací s další filmovou šíleností. A ke všemu mu v tom hraje Nicolas Cage. Režisér kultovních hitů jako Klub sebevrahů, Pod vlivem lásky nebo Hrátky s peklem natočil čirou žánrovou divočinu, která spojuje východní estetiku se západní v rozjařeném mixu westernu, post-apokalyptického thrilleru a samurajského filmu. Jeho novinka se jmenuje PRISONERS OF THE GHOSTLAND a sám Cage ji označuje za svůj nejdivnější film.

Snímek podle oficiální synopse sleduje notorického kriminálníka jménem Hrdina, který si v pohraničním Samurajském městě odpykává trest za nepodařenou loupež. Z vězení ho vytáhne až místní mafiánský boss přezdívaný Guvernér s lákavou nabídkou. Když mu pomůže najít adoptivní vnučku, dostane svobodu. Problém je v tom, že nezvěstná dívka se ztratila v obávaném území plném duchů a nočních běsů. Na splnění nelehkého úkolu má navíc jenom pět dní. Když to nestihne do té doby, Guvernér odpálí nálože, co má připevněné k celému tělu.

První upoutávka slibuje bláznivou variaci Carpenterových kultovek Útěk z New Yorku a Velké nesnáze v malé Číně říznutých Šíleným Maxem. Scénář napsali debutující Aaron Hendry a Reza Sixo Safai. Režie se ujal svérázný japonský filmař Sion Sono, který tak natočil svůj vůbec první anglicky mluvený film. Vedle Cage si ve snímku zahráli Sofia Boutella, Bill Moseley, Nick Cassavetes, Tak Sakaguchi, Jai West nebo Grace Santos.

Premiéra Prisoners of the Ghostland je naplánována na 17. září, kdy bude film nasazený do amerických kin a zároveň vyjde digitálně na VOD službách.