RENFIELD: Drákula v podání Nicolase Cage bude trochu jako Wanovo Zhoubné zlo i japonský Kruh

Co diváci mohou čekat od krvelačného transylvánského hraběte s tváří Nicolase Cage? Ústřední herec, jenž je prý velkým fanouškem Stokerovy předlohy, přiblížil detaily

Na slavném románu Drákula z pera Brama Stokera ze sklonku devatenáctého století se v průběhu těch následujících vyřádila řada filmařů. Podmanivá je kupříkladu jedna z raných adaptací, němý snímek Upír Nosferatu s podtitulem Symfonie hrůzy z roku 1922, dnes už klasické dílo německého expresionismu v režii Friedricha Wilhelma Murnaua.

Do mozaiky hereckých tváří, které si tuto ikonickou postavu na plátně vyzkoušely, brzy přibyde také Nicolas Cage. Pomyslně se tak vrátí ke své přes třicet let staré roli v hororové grotesce Polibek upíra. V duchu hororové komedie se prý ponese i RENFIELD, kde se objeví po boku Nicholase Houlta, aktuálně nominovaného na Zlatý glóbus za seriál Veliká, a Awkwafiny, která byla cenou ověnčená loni za drama Malá lež.

Sám Cage je prý obrovským fanouškem knihy a kvůli blížícímu se natáčení si nastudoval různá ztvárnění tohoto antagonisty, například úlohu Bely Lugosiho v Draculovi režiséra Toda Browninga či Garyho Oldmana ze stejnojmenného snímku pod taktovkou Cageova strýce, fenomenálního Francise Forda Coppoly. „Každý záběr je v něm uměleckým dílem,“ složil předkovi poklonu v podcastu Variety Awards Circuit, v němž o projektu krátce pohovořil.

„Říkal jsem si, co do příběhu můžu vnést, aby se lišil od předchozích zpracování. Přemýšlím, že se budu co nejvíce soustředit na posun charakteru,“ nepatrně naznačil Cage. Zároveň přiznal, že nová verze Chrise McKaye bude víceméně odlehčená, tudíž si podle něj budou muset tvůrci dát veliký pozor na nepřekročení tenké hranice mezi humorem a pouhou trapností. Dodal, že inspiraci čerpá třeba z transformace hlavní hrdinky Zhoubného zla Jamese Wana a také ze Sadako z japonské série Kruh.