RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS: Netflix chystá další seriál podle hororové videohry

Leon a Claire se vracejí do akce

Netflix očividně hodlá vytěžit značku Resident Evil na maximum. Není to tak dávno, co streamovací gigant oficiálně potvrdil chystaný live-action seriál, který nás vezme zpátky do Raccoon City. Včera pak zaskočil všechny fanoušky herní série novinkou, že ve spolupráci s japonskými vývojáři z Capcomu zároveň připravuje animovaný CGI projekt RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS.

Nová série na motivy slavné hororové videohry se zaměří na osudy Leona Scotta Kennedyho a Claire Redfield. Na její vznik dohlédne výkonný producent Hiroyuki Kobayashi, který stál u zrodu celé videoherní série a mimo jiné produkoval i trojici filmových anime adaptací. Žádné bližší informace o dabérech, příběhu nebo jeho konkrétního zasazení nejsou známy.

Každopádně Leon nebude jediný, kdo dostane zbrusu nový kabát. Capcom při včerejší prezentaci na veletrhu Tokyo Game Show 2020 animovanou novinku popsal jako „hororovou sérii s příměsí sci-fi,“ která bude kombinovat dynamické akční scény s pořádnou porcí napětí a představí svět Resident Evil ve zcela novém světle. O animaci se postará studio TMS Entertainment, které má na svědomí Resident Evil: Vendetta. A podle první upoutávky se rozhodně máme na co těšit.

Resident Evil: Infinite Darkness dorazí na Netflix v průběhu roku 2021.