RESIDENT EVIL: Netflix oficiálně potvrdil seriálový návrat do Raccoon City


Streamovací gigant Netflix konečně potvrdil zvěsti o chystaném seriálu podle videoherní značky RESIDENT EVIL. Populární hororový survival od japonského Capcomu se dočká osmidílné hrané série, jenž bude sledovat osudy dcer herního záporáka Alberta Weskera.

Seriál nabídne zcela nový příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách. Ta první se zaměří na čtrnáctileté sestry Jade a Billie Weskerovy, které se s rodiči přestěhují do korporátního městečka New Raccoon City. Brzy si začnou uvědomovat, že s místem není něco v pořádku, a že jejich otec před nimi něco zamlčuje. Něco, co by mohlo mít za následek zkázu celého světa.

Druhá rovina se přesune o šetnáct let později, kdy na Zemi žije necelých patnáct miliónů, ale více než šest miliard monster. Jade, které je nyní 30 let, se snaží přežívat v novém světě ovládaném lidmi i zvířaty nakaženými T-virem, zatímco ji pronásledují dávná tajemství o jejím otci, sestře, i jí samotné. Podle showrunnera Andrewa Dabba (Lovci duchů) se fanoušci herní série můžou těšit jak na staré známé, tak na brutální a šílené věci, které se v rámci Resident Evil objeví vůbec poprvé.

Netflix objednal celkem osm hodinových epizod, z nichž první dvě vzniknou pod režijní a producentskou taktovkou Bronwena Hughese (Živí mrtví). Podle fotografie scénáře pilotního dílu, kterou streamovací služba sdílela na svém Twitteru, je patrné, že minimálně úvodní epizodu „Welcome to New Raccoon City“ napsal sám Dabb. Na seriálu se podílí také německá produkční společnost Constantin Film, která stála za filmovými adaptacemi Paula W. S. Andersona.

Samotné natáčení bylo údajně naplánováno už na červen tohoto roku. Z důvodu pandemie koronaviru se ale odkládá na neurčito.